Felhasználó
Jelszó
Szoftver

Virtualizáció

A virtualizáció mára divattémává vált, ami talán nem is meglepő, hisz egy rendkívül fontos, nagy horderejű koncepcióról van szó. Ez az egészen kivételes elgondolás lehetővé teszi, hogy korlátlan kapacitású dinamikus erőforráskészlet legyen elérhető a felhasználók számára.

Mi a virtualizáció?

Lényegét tekintve akkor beszélhetünk virtualizációról, amikor egy hardveren több (virtuális) rendszer működik egyidejűleg, virtuális gépekben futó, önálló operációs rendszerekben.

Diana Holding Kft.

Mire jó a virtualizáció?

A szerverek kapacitása gyakran meghaladja a hardverre telepített rendszer erőforrásigényét. Szinte valamennyi rendszeren marad kihasználatlan kapacitás, de még célrendszerek esetén is előfordul, hogy a magas terhelés csak időszakosan jelentkezik, és a fennmaradó időben az eszköz kapacitása kihasználatlan marad. A virtualizáció ezeket a szabad kapacitásokat célozza meg. A korábbi “egy rendszer, egy hardver” modell helyett a rendszereket kellően erős hardverre vonja össze, és ennek az eszköznek az erőforrásait osztja el virtuális gépek formájában az egyes rendszerek között, így alkotva optimálisan kihasznált, ebből eredően költséghatékony megoldást.

Milyen járulékos előnyökkel jár?

  • Csökken a hardvereszközök száma,
  • csökkennek a karbantartási költségek,
  • csökkenő villamosenergia-fogyasztás,
  • egységes virtuális hardverfelület.

További információkért kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a lap alján található űrlap kitöltésével, vagy lépjen kapcsolatba velünk az itt található telefonszámok egyikén.[contact-form 1 “További információ kérése”]

– Cégünk projektalapú szállításokat végez. Komplex megoldásokat kínálunk berendezési tárgyak, kiállítási eszközök, kültéri épületek, eszközök szállítására, kihelyezésére.

cloud-img2